Kongres BIOEXPO 2020

Serdecznie Zapraszamy na Kongres BioExpo 2020, który odbędzie się 8-10 października w PTAK WARSAW EXPO w Nadarzynie.

8 października 2020 godz. 11.00, Duża sala

TEMAT PRELEGENT GODZINA
Oficjalne otwarcie Międzynarodowych Targów Żywności i Produktów Ekologicznych Organizator 11:00-12:00

Panel: Eko-kosmetyki – 8 października 2020 godz. 12.00, Mała sala

Opis panelu

TEMAT  PRELEGENT GODZINA
Oficjalne otwarcie Krystyna Radkowska

Polska Izba żywności Ekologicznej

 

godz. 12.00 – 12.05
Biokompozyty jako alternatywa dla konwencjonalnych tworzyw sztucznych Konrad Nowakowski

Polska Izba Odzysku I Recyklingu Opakowań

 

godz. 12.05 – 12.20
Eko-trendy w kosmetyce i kosmetologii Sebastian Grzyb

Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

 

godz. 12.20 – 12.35
Alternatywa dla opakowań nierecyklingowalnych Przedstawiciel  Green tree

 

godz. 12.35 – 12.50
Skład kosmetyków Agnieszka Pocztarska

Jestem Eko

 

godz.  12.50 – 13.05
Przerwa kawowa godz. 13.05 – 13.20
DEBATA – dotycząca regulacji prawnych Kamilla Stańczyk

Paweł Poloch

Agnieszka Pocztarska

godz. 13.20 – 14.00

Panel: Chcę być na rynku Eko – 8 października 2020 godz. 16.00

Opis panelu

TEMAT PRELEGENT GODZINA
Oficjalne otwarcie

Krystyna Radkowska

Polska Izba Żywności Ekologicznej

 

godz. 16:00 – 16:15
Jak rozpocząć konwersję w rolnictwie ekologicznym. Przepisy, certyfikacja, koszty, źródła wsparcia Urszula Sołtysiak

Polska Izba Żywności Ekologicznej

 

godz. 16:15 – 16:30
Certyfikacja przetwórstwa. Wymogi prawne, organizacja produkcji, znakowanie ekoproduktów Urszula Sołtysiak

Polska Izba Żywności Ekologicznej

 

godz. 16:30 – 16:45
Ost-Oya Pasywny system nawadniania wodą deszczową Ostoi Natury Piotr Ostaszewski

RSP Ostoja Natury

 

godz. 16:45 – 17:00

Panel: Tworzę rynek Eko – 9 października 2020 godz. 11.00, Duża Sala

Opis panelu

godz. 11:00 – 11:05
Jak zmieniają się konsumenci żywności ekologicznej?

Sylwia Żakowska Biemans

SGGW

 

godz. 11:05 – 11:20
Jak zmieniają się konsumenci żywności ekologicznej?

Urszula Sołtysiak – PIŻE

Łukasz Gębka – Farma Świętokrzyska

Prowadzący: Karol Przybylak

 

godz. 11:20 – 12:00
Nowe rozporządzenie

Dorota Metera

IFOAM

 

godz. 12:00 – 12:15
Wystąpienie reprezentanta Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Michał Rzytki

MRiRW

 

godz. 12:15 – 12:30
Jakość Żywności Ekologicznej Ewa Rembiałkowska

SGGW

 

godz. 14.30 – 14.45
Sieć na rynku Bio Przedstawiciel  Carrefour Polska

 

godz. 14.45 – 15:00
DEBATA – szanse i bariery na rynku Bio w Polsce Przedstawiciele KOALICJI na rzecz BIO

 

godz. 15:00 – 15:45
Rynek Bio Monika Dyrda

Nielsen

 

godz. 15:45 – 16:00

Panel: Rynek Eko a zdrowie – 10 października 2020 godz. 11.00, Duża sala

Opis panelu:

TEMAT PRELEGENT GODZINA
 

Oficjalne otwarcie

Krystyna Radkowska

Polska Izba Żywności Ekologicznej

 

godz. 11.00-11.05
Walory biologiczne i żywieniowe żywności ekologicznej versus konwencjonalnej Ewelina Hallman

SGGW

 

godz. 11.05 – 11.20
Proekologiczne trendy konsumenckie Slow, Vege, Fit, Zero Waste; Daria Rogowska

Ekocentryczka

godz. 11.20 – 11.35
Profilaktyka dietą Agnieszka Pocztarska

Czytamy Etykiety

godz. 11.35 – 11.50
Cukier z owoców, zbawienny wpływ aronii godz. 11.50 – 12.05
Skład, a jakość i bezpieczeństwo żywości Sebastian Grzyb

Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

 

godz. 12.05 – 12.20
Co pić, aby się nawodnić? Justyna Marszałkowska-Jakubik

Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

 

godz. 12.20 – 12.35
 Lunch dla mediów  godz. 13.30 – 14.15