Ekologiczny zakwas z buraków z dodatkiem jodu to niepasteryzowany, żywy napój probiotyczny, dający zdrowie, energię i siłę. Nastawiany według rodzinnej receptury. Jest bogaty w witaminy z grupy A, C, B, E, żelazo, potas, wapń, kobalt i biotynę, a poza tym wspiera florę bakteryjną jelit. Dodatek jodu ma wpływ na prawidłowe działanie tarczycy oraz na stan psychiczny i fizyczny całego ciała.

Zakwas reguluje przemianę materii, obniża poziom cholesterolu, pomaga w walce z wolnymi rodnikami i nadciśnieniem, wspiera odchudzanie, dostarcza organizmowi błonnik, kwas foliowy, wiele witamin i mikroelementów, a także dodaje energii i poprawia wydolność organizmu.
Składniki ekologiczne: buraki, woda, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, jodek sodu, jodek potasu.
Certyfikacja V-Label (znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich).
Certyfikacja Instytutu Promocji Zdrowia Dr Ewy Dąbrowskiej.
Certyfikacja Produkcji Żywności Ekologicznej PL-EKO-06

Nazwa Wystawcy: Zakwasownia