Sok z pomidorów to źródło substancji wspomagających nasze serce, skórę i dobre samopoczucie. Pomidory są bogate w wit. C i karotenoidy, z których organizm wytwarza wit. A. Zawierają także wit. z grupy B i K oraz sód, wapń, żelazo i miedź.
Klasyczny, znany sok pomidorowy poddaliśmy procesowi kiszenia który uszlachetnił jego smak.
Kiszenie pozwala zachować świeżość warzyw, chroni zawarte w nich witaminy i składniki mineralne. Kiszonki to naturalny probiotyk, ponieważ zawierają mnóstwo bakterii kwasu mlekowego, które są potrzebne w procesie prawidłowego trawienia.

Wyjątkowości naszemu produktowi nadał proces kiszenia, który z jednej strony uszlachetnił smak pomidorów, wzbogacając go o prozdrowotne właściwości kiszonek, a z drugiej – pozwalający zachować bogactwo witamin i minerałów właściwych dla soku z pomidorów. To smakowite połączenie pełne witamin na wzmocnienie odporności.

Nazwa Wystawcy: Żywność Ekologiczna Bio Food Sp. z o.o.