Piernik gryczany w bezglutenowym wariancie wzbogacony o mąkę z sorgo.
To wyjątkowy i delikatny deser gotowy w 30 minut. Mąka gryczana i z sorgo
to gwarancja wysokiej zawartości białka w cieście. Szybkie i łatwe przyrządzanie:
Do mieszanki dodaj tylko wodę i olej. Piec 30-40 minut. Nasza propozycja podania:
Do ciasta w celu podkreślenia smaku można dodać 2 łyżki kakao, a dla zwiększenia ilości białka 1 jajko. Wystudzony piernik po przekrojeniu można posmarować
np. marmoladą, powidłami a na górę można polać dobrej jakości czekoladę.

Użyta mąka z sorgo jest doskonałym antyoksydantem! Najwyższej jakości bezglutenowe mąki prosto z ekologicznego bezglutenowego młyna u podnóża Śnieżnika.
Składniki: Mąka gryczana* 33%, cukier trzcinowy*, mąka z sorgo* 14%, suszona serwatka*, skrobia kukurydziana*, proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana*, środki spulchniające (winian potasu, soda)], przyprawa do piernika* 0,7%, sól morska. *z rolnictwa ekologicznego

Nazwa Wystawcy: PROBIO s.r.o obchodni spolecnost