8 października 2020
Sala konferencyjna 1
11:00-12:00
Oficjalne otwarcie Międzynarodowych Targów Żywności i Produktów Ekologicznych
Organizator
Panel: Eko-kosmetyki
Konferencja Polskiej Izby Opakowań
Panel: Chcę być na rynku Eko
Wybierz kongres
Panel: Eko-kosmetyki
Konferencja Polskiej Izby Opakowań
Panel: Chcę być na rynku Eko
Panel: Eko-kosmetyki
12.00 – 12.05
Oficjalne otwarcie
Krystyna Radkowska | Polska Izba żywności Ekologicznej
12.05 – 12.20
Biokompozyty jako alternatywa dla konwencjonalnych tworzyw sztucznych
Konrad Nowakowski | Polska Izba Odzysku I Recyklingu Opakowań
12.20 – 12.35
Eko-trendy w kosmetyce i kosmetologii
dr. n. chem. Sebastian Grzyb | Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
12.35 – 13:30
DEBATA – dotycząca regulacji prawnych
Kamilla Stańczyk, Paweł Poloch
Konferencja Polskiej Izby Opakowań
13.45-14.15
Czy branża opakowań odchorowała już pandemię? Zmiany w zachowaniach konsumentów oraz perspektywy dla branży
Maciej Nałęcz | SANTANDER
14.15- 14:46
Aktywne opakowanie do pieczywa regulujące wilgotność i zawartość wody. Projekt HumidWRAP
Jacek Frydrych | IBWCh – COBRO
14:45- 15.15
Biodegradowalne i kompostowalne folie celulozowe Cellophane™ i NaturFlex ™- przykładem realizacji zasad gospodarki o obiegu zamkniętym
Andrzej Kornacki | FUTAMURA
Panel: Chcę być na rynku Eko
16:00 – 16:05
Oficjalne otwarcie
Krystyna Radkowska | Polska Izba Żywności Ekologicznej
16:05 – 16:20
Jak rozpocząć konwersję w rolnictwie ekologicznym. Przepisy, certyfikacja, koszty, źródła wsparcia
dr. inż. Urszula Sołtysiak | Polska Izba Żywności Ekologicznej
16:20 – 16:35
Certyfikacja przetwórstwa. Wymogi prawne, organizacja produkcji, znakowanie ekoproduktów
dr. inż. Urszula Sołtysiak | Polska Izba Żywności Ekologicznej
16:35 – 16:50
Ost-Oya Pasywny system nawadniania wodą deszczową Ostoi Natury
Piotr Ostaszewski | RSP Ostoja Natury
16:50 – 17:05
Zalety nawożenia organicznego w rolnictwie
Robert Sikora | NaturalCrop
9 października 2020
Sala konferencyjna 1
Panel: Tworzymy rynek Eko
Wybierz kongres
Panel: Tworzymy rynek Eko
Panel: Tworzymy rynek Eko
10:25 – 10:30
Oficjalne otwarcie
Krystyna Radkowska | Polska Izba żywności Ekologicznej
10:30 – 10:45
Jak zmieniają się konsumenci żywności ekologicznej? Prezentacja najnowszych badań dotyczących rynku Bio
dr. hab. Sylwia Żakowska Biemans | SGGW
10:45 – 11:00
Nowe rozporządzenie – zmiany w prawodawstwie dotyczące rolnictwa ekologiczneg
Dorota Metera | IFOAM
11:00- 11:15
Jakość żywności ekologicznej
Prof. Ewa Rembiałkowska | SGGW
11:15- 12:15
Panel Dyskusyjny: Kierunki rozwoju produktów ekologicznych w Polsce- debata
11:15 – 11:45
część I
Prowadzący: Karol Przybylak
Prelegenci Polskiej Izby Żywności Ekologicznej: dr. Inż. Urszula Sołtysiak – PIŻE, Dominika Tatarczyk – Adaka, Łukasz Gębka – Farma Świętokrzyska, Michał Kapica – Smak Natury, Arkadiusz Kordala – Bio Planet
11:45 – 12:15
część II
Prowadzący: Łukasz Stępniak
Prelegenci koalicji na rzecz BIO: Przewodnicząca: Prof. Ewa Rembiałkowska – SGGW, Krystyna Radkowska – PIŻE, Przedstawiciel Carrefour Polska
12:45 – 13:45
Wręczenie nagród w konkursach na Najlepsze gospodarstwo ekologiczne i Najlepszego Doradcę Ekologicznego
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Odział w Radomiu
14:00 – 14:15
Wsparcie konwersji i sprzedaży warzyw ekologicznych -doświadczenie z projektu Go Agri BIO
Tomasz Włoszczowski, Kamil Pazik, Sonia Priwieziencew, Społeczny Instytut Ekologiczny oraz Carrefour
14:15 – 14:30
Produkty Bio zdrowo rosną
Monika Dyrda, Karolina Drzewosz | Nielsen
14:30 – 14:45
NOW OR NEVER – jak wykorzystać rzeczywistość post-covidową dla skutecznej promocji żywności bio
Elżbieta Radzka-Ferenc i Sylwia Samborska | Agencja MCC
14:45 – 15:00
Jak zachęcić klienta do częstszych zakupów w ekosklepie
Joanna Świercz | Eko-Wital
10 października 2020
Sala konferencyjna 1
Panel: Rynek Eko a zdrowie
Panel: Nasza planeta
Wybierz kongres
Panel: Rynek Eko a zdrowie
Panel: Nasza planeta