8 October 2020
Conference room 1
11:00-12:00
Official opening of the International Fair for Organic Food and Products
Organiser
Panel: Eco-cosmetics
Conference of the Polish Chamber of Packaging
Panel: I want to be in the Eco market
Wybierz kongres
Panel: Eco-cosmetics
Conference of the Polish Chamber of Packaging
Panel: I want to be in the Eco market
Panel: Eco-cosmetics
12.00 – 12.05
Official opening
Krystyna Radkowska | Polska Izba żywności Ekologicznej
12.05 – 12.20
Biocomposites as an alternative to conventional plastics
Konrad Nowakowski | Polska Izba Odzysku I Recyklingu Opakowań
12.20 – 12.35
Eco-trends in cosmetics and cosmetology
dr. n. chem. Sebastian Grzyb | Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
12.35 – 13:30
DEBATE - on regulation
Kamilla Stańczyk, Paweł Poloch
Conference of the Polish Chamber of Packaging
13.45-14.15
Has the packaging industry bitten off the pandemic yet? Changes in consumer behaviour and prospects for the industry
Maciej Nałęcz | SANTANDER
14.15- 14:46
Active packaging for bread that regulates moisture and water content. HumidWRAP project
Jacek Frydrych | IBWCh – COBRO
14:45- 15.15
Cellophane™ and NaturFlex™ biodegradable and compostable cellulose films - an example of the implementation of the principles of a circular economy
Andrzej Kornacki | FUTAMURA
Panel: I want to be in the Eco market
16:00 – 16:05
Official opening
Krystyna Radkowska | Polska Izba Żywności Ekologicznej
16:05 – 16:20
How to start conversion in organic farming. Regulations, certification, costs, sources of support
dr. inż. Urszula Sołtysiak | Polska Izba Żywności Ekologicznej
16:20 – 16:35
Processing certification. Legal requirements, organisation of production, labelling of eco-products.
dr. inż. Urszula Sołtysiak | Polska Izba Żywności Ekologicznej
16:35 – 16:50
Ost-Oya Passive Rainwater Irrigation System by Ostoja Natura
Piotr Ostaszewski | RSP Ostoja Natury
16:50 – 17:05
Advantages of organic fertilisation in agriculture
Robert Sikora | NaturalCrop
9 October 2020
Conference room 1
Panel: Creating an Eco-market
Wybierz kongres
Panel: Creating an Eco-market
Panel: Creating an Eco-market
10:25 – 10:30
Official opening
Krystyna Radkowska | Polska Izba żywności Ekologicznej
10:30 – 10:45
How are consumers of organic food changing? Presentation of the latest research on the Bio market
dr. hab. Sylwia Żakowska Biemans | SGGW
10:45 – 11:00
New regulation - changes to legislation on organic farming
Dorota Metera | IFOAM
11:00- 11:15
Quality of organic food
Prof. Ewa Rembiałkowska | SGGW
11:15- 12:15
Panel discussion: Development directions for organic products in Poland - debate
11:15 – 11:45
Part I
Prowadzący: Karol Przybylak
Prelegenci Polskiej Izby Żywności Ekologicznej: dr. Inż. Urszula Sołtysiak – PIŻE, Dominika Tatarczyk – Adaka, Łukasz Gębka – Farma Świętokrzyska, Michał Kapica – Smak Natury, Arkadiusz Kordala – Bio Planet
11:45 – 12:15
Part II
Prowadzący: Łukasz Stępniak
Prelegenci koalicji na rzecz BIO: Przewodnicząca: Prof. Ewa Rembiałkowska – SGGW, Krystyna Radkowska – PIŻE, Przedstawiciel Carrefour Polska
12:45 – 13:45
Award ceremony for the Best Organic Farm and Best Organic Advisor competitions
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Odział w Radomiu
14:00 – 14:15
Supporting the conversion and marketing of organic vegetables - experience from the Go Agri BIO project
Tomasz Włoszczowski, Kamil Pazik, Sonia Priwieziencew, Społeczny Instytut Ekologiczny oraz Carrefour
14:15 – 14:30
Bio products grow healthy
Monika Dyrda, Karolina Drzewosz | Nielsen
14:30 – 14:45
NOW OR NEVER - how to use the post-covid reality for effective promotion of organic food
Elżbieta Radzka-Ferenc i Sylwia Samborska | Agencja MCC
14:45 – 15:00
How to encourage customers to shop more often in an eco-shop
Joanna Świercz | Eko-Wital
10 October 2020
Conference room 1
Panel: Eco-market and health
Panel: Our planet
Wybierz kongres
Panel: Eco-market and health
Panel: Our planet