8 October 2020

Conference room 1

11:00-12:00

Official opening of the International Fair for Organic Food and Products

Organiser
Panel: Eco-cosmetics
Conference of the Polish Chamber of Packaging
Panel: I want to be in the Eco market

Wybierz kongres

Panel: Eco-cosmetics
Conference of the Polish Chamber of Packaging
Panel: I want to be in the Eco market

Panel: Eco-cosmetics

12.00 – 12.05

Official opening

Krystyna Radkowska | Polska Izba żywności Ekologicznej

12.05 – 12.20

Biocomposites as an alternative to conventional plastics

Konrad Nowakowski | Polska Izba Odzysku I Recyklingu Opakowań

12.20 – 12.35

Eco-trends in cosmetics and cosmetology

dr. n. chem. Sebastian Grzyb | Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

12.35 – 13:30

DEBATE - on regulation

Kamilla Stańczyk, Paweł Poloch

Conference of the Polish Chamber of Packaging

13.45-14.15

Has the packaging industry bitten off the pandemic yet? Changes in consumer behaviour and prospects for the industry

Maciej Nałęcz | SANTANDER

14.15- 14:46

Active packaging for bread that regulates moisture and water content. HumidWRAP project

Jacek Frydrych | IBWCh – COBRO

14:45- 15.15

Cellophane™ and NaturFlex™ biodegradable and compostable cellulose films - an example of the implementation of the principles of a circular economy

Andrzej Kornacki | FUTAMURA

Panel: I want to be in the Eco market

16:00 – 16:05

Official opening

Krystyna Radkowska | Polska Izba Żywności Ekologicznej

16:05 – 16:20

How to start conversion in organic farming. Regulations, certification, costs, sources of support

dr. inż. Urszula Sołtysiak | Polska Izba Żywności Ekologicznej

16:20 – 16:35

Processing certification. Legal requirements, organisation of production, labelling of eco-products.

dr. inż. Urszula Sołtysiak | Polska Izba Żywności Ekologicznej

16:35 – 16:50

Ost-Oya Passive Rainwater Irrigation System by Ostoja Natura

Piotr Ostaszewski | RSP Ostoja Natury

16:50 – 17:05

Advantages of organic fertilisation in agriculture

Robert Sikora | NaturalCrop

9 October 2020

Conference room 1

Panel: Creating an Eco-market

Wybierz kongres

Panel: Creating an Eco-market

Panel: Creating an Eco-market

10:25 – 10:30

Official opening

Krystyna Radkowska | Polska Izba żywności Ekologicznej

10:30 – 10:45

How are consumers of organic food changing? Presentation of the latest research on the Bio market

dr. hab. Sylwia Żakowska Biemans | SGGW

10:45 – 11:00

New regulation - changes to legislation on organic farming

Dorota Metera | IFOAM

11:00- 11:15

Quality of organic food

Prof. Ewa Rembiałkowska | SGGW

11:15- 12:15

Panel discussion: Development directions for organic products in Poland - debate

11:15 – 11:45

Part I

Prowadzący: Karol Przybylak
Prelegenci Polskiej Izby Żywności Ekologicznej: dr. Inż. Urszula Sołtysiak – PIŻE, Dominika Tatarczyk – Adaka, Łukasz Gębka – Farma Świętokrzyska, Michał Kapica – Smak Natury, Arkadiusz Kordala – Bio Planet

11:45 – 12:15

Part II

Prowadzący: Łukasz Stępniak
Prelegenci koalicji na rzecz BIO: Przewodnicząca: Prof. Ewa Rembiałkowska – SGGW, Krystyna Radkowska – PIŻE, Przedstawiciel Carrefour Polska

12:45 – 13:45

Award ceremony for the Best Organic Farm and Best Organic Advisor competitions

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Odział w Radomiu

14:00 – 14:15

Supporting the conversion and marketing of organic vegetables - experience from the Go Agri BIO project

Tomasz Włoszczowski, Kamil Pazik, Sonia Priwieziencew, Społeczny Instytut Ekologiczny oraz Carrefour

14:15 – 14:30

Bio products grow healthy

Monika Dyrda, Karolina Drzewosz | Nielsen

14:30 – 14:45

NOW OR NEVER - how to use the post-covid reality for effective promotion of organic food

Elżbieta Radzka-Ferenc i Sylwia Samborska | Agencja MCC

14:45 – 15:00

How to encourage customers to shop more often in an eco-shop

Joanna Świercz | Eko-Wital

10 October 2020

Conference room 1

Panel: Eco-market and health
Panel: Our planet

Wybierz kongres

Panel: Eco-market and health
Panel: Our planet

Panel: Eco-market and health

11.00-11.05

Official opening

Krystyna Radkowska | Polska Izba Żywności Ekologicznej

11.05 – 11.20

Why eat organic food?

Alicja Ponder | SGGW

11.20 – 11.35

Biologically active compounds in organic fruit and vegetables and their impact on human health

dr hab. Ewelina Hallmann | SGGW

12.05 – 12.20

Composition and food quality and safety

dr n. chem. Sebastian Grzyb | Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

11.50 – 12.05

Flexitarianism - a lifestyle/diet that limits (but does not exclude) meat consumption

Agnieszka Pocztarska | Czytamy Etykiety

12.20 – 12.35

What to drink to stay hydrated?

Justyna Marszałkowska-Jakubik | Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

12.35 – 12.50

Nutrition and living products in the diet of Poles

Mikołaj Bator i Magdalena Bator | Zakwasownia

13.00 – 13.40

Announcement of the results of the Consumer's Choice Award for the Best Product at BIOEXPO Warsaw 2020

13.00 – 14.00

Media lunch - by invitation

Panel: Our planet

14:30-14:35

Official opening

Krystyna Radkowska | Polska Izba Żywności Ekologicznej

14:35 – 14: 50

Eco garden on allotment and balcony - how to do it, what is important?

Anna Wojno | NaturalCrop

14: 50- 15:05

Flower meadows - a showcase for modern cities

Karol Podyma | Łąki kwietne

15:05 – 15:20

Main directions and strategic goals in the climate policy of the City of Warsaw

Jacek Kisiel | Biuro Ochrony Powietrza i Polityki Klimatycznej

15:20 – 15:35

Fairtrade as one tool to combat the effects of climate change

Tomasz Makowski | Fairtrade Polska

15:35 – 16:30

Panel discussion - ‘Eco-city’ debate

Anna Wojno – NaturalCrop, Tomasz Makowski – Fair Trade, Karol Podyma – Łąki kwietne, Jacek Kisiel – BOPiP